Benefietvoorstellingen 2021

Elk jaar spelen de kinderen uit Dudzele een Benefietvoorstelling voor een goed doel. De warmste week avant-la-lettre. Omdat we het belangrijk vinden dat de kinderen hun talent ook kunnen inzetten voor anderen zonder er iets voor terug te willen.
In het verleden speelden ze voor Windekind vzw,  ORANJEDe Vuurbloem, Dagcentrum De TakelProject Kisantu en voor de vereniging NAH Brugge.

Kerst 2019 speelden ze voor 2 goede doelen:
1. Windekind vzw uit Lovendegem. De volledige recette van de première wordt geschonken aan de vereniging. Windekind is een vzw uit Lovendegem die elke maand een ontspanningsavond organiseert voor jongeren met een verstandelijke beperking. Op zo’n avond is er telkens een disco-bar en een attractie. Meestal is dat een artiest of een bandje, zoals onze TNCR-band en onze voice-finaliste Noa. Het is voor deze jongeren niet mogelijk om deel te nemen aan het gewone uitgangsleven. Op een Windekind-avond ontmoeten ze elkaar in een ontspannen sfeer en kunnen ze bijvoorbeeld zelf een drankje kopen aan de bar. De jongeren komen onder begeleiding van ouders, broer, zus of opvoeders. Windekind Lovendegem is opgericht in 1975 en wordt gedragen door vrijwilligers. Met onze gift kunnen ze een nieuwe computer aankopen noodzakelijk voor het spelen van de muziek op de ontspanningsavonden.

2. Project Kisantu. In februari 2020 trekken Jef Van Torre en Gerda Becu voor de derde keer naar Congo om er gedurende een maand te werken op de missiepost van Kisantu gelegen tussen Kinshasa en Matadi. Daaraan is een periode van voorbereiding voorafgegaan maar ook van activiteiten om geldelijke middelen in te zamelen die integraal besteed worden aan de verder uitbouw van het plaatselijke internaat en schooltje. Twee jaar terug speelden we al een benefietvoorstelling voor hen in Varsenare (Peter Pan). Maar de nood blijft hoog in Afrika. Daarom besloten we een deel van de 11-uur voorstelling aan hen te schenken.

Windekind vzw Lovendegem

Project Kisantu